Essence Camouflage 2 in 1 Make Up & Concealer

Herkese merhaba,
Bugün sizlerle Essence markasının camouflage fondötenini inceleyelim mi?

Ben bu ürünü sevgililer günü indirimi sırasında Rossmann'dan %50 indirimle aldım. Aslında niyetim concealer ve far bazı almaktı. Fakat bu ürünün hem fondöten, hem de concealer olduğunu görünce ee tabi bir de % 50 indirimi olunca denemek istedim.


İlk denememde, ürünün arkasını iyi okumadığım ve süngerdense fırça kullanmayı tercih ettiğim için, ürünü fırçayla uyguladım ve  hayal kırıklığı yaşadım diyebilirim. Ürün bana göre aşırı yoğundu, zor dağıtılıyordu ve yüzümde adeta maske gibi duruyordu. İkinci uygulamamda ise hala arkasını okumamıştım😊 ama, nemli süngerle uygulamayı denedim. Bu sefer sonuç gerçekten iyiydi. Şimdi madde madde ürünün artılarını ve eksilerini sıralayalım.



  • Ürünün kapatıcılığı orta seviye ama, ürün miktarını arttırarak yüksek kapatıcılık elde edilebilir.
  • Kuru ve normal ciltlerin sevebileceği bir fondöten. Fakat çok kuru bir cilde sahipseniz iyi bir nemlendirme işleminden sonra uygulamanızı tavsiye ederim.
  • Yağlı ve karma ciltlerin de sevebileceği bir ürün olduğunu düşünüyorum. Benim cildim karma ve ürün beni hiç rahatsız etmedi. Sadece yağ kontrolü için bir miktar pudralama isteyebilir. Ben iki denememde de pudra uygulamadım. Uzun süre mat bir görüntü elde ettim. Fakat tüm gün yüzünüzde kalacaksa pudra gerekebilir.
  • Kalıcılığı da oldukça iyi. 7 - 8 saat makyajla kaldığım günün sonunda hala yerinde duruyordu.
  • Hem fondöten, hem de concealer olması ürünü sevmemin diğer nedeni oldu. Acil durumlarda pratik bir makyaj yapmak istenince kurtarıcı bir ürün.
  • Ürün 30 ml. ve 6 ay kullanım süresine sahip. Küçük görünse de yoğun yapısından dolayı çabuk bitecek bir fondöten değil.

  • Ürün paraben içermiyor.
  • Sevmediğim kısmına gelirsek eğer; aslında sevmemek değilde renk seçimi hatası diyebilirim. Tonu bir miktar açık geldi tenime. Ama çok büyük bir problem değil bu tabi ki.
  • Sevmediğim kısımda bir de ürünün talc ve alüminyum içermesi var maalesef. Benim görebildiklerim bu kadardı. Yukarıdaki fotoğrafı inceleyerek içeriğini görebilirsiniz.
Evet benim Essence camouflage 2 in 1 fondöten hakkındaki düşüncelerim bu şekilde. Sizler bu ürünü denediniz mi? Ürün hakkındaki düşünce ve deneyimlerinizi bizimle paylaşırsanız çok sevinirim. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere hoşçakalın...

5 yorum:

  1. denemediğim bir ürün güzel özellikleri var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sevdim özellikle kapatıcılığını ve hem concealer hem fondoten oluşunu canım.

      Sil
  2. bende maske gibi durdu cildim kuru olduğu için nemlendiriyle denesem de olmadı :(

    YanıtlaSil
  3. ben deneyip sevmiştim ama cildim kuru olduğu için altına nemlendirici şart oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuru ciltler için ürün bulmak genelde daha zor galiba. Özellikle yoğun kapatıcı özelliği olan ürünlerde sıkıntı olabiliyor.

      Sil