Çam Terebentin Maske Tarifleri

Herkese yeniden merhaba,
Geçen hafta sizlere çam terebentin yağının faydalarından bahsetmiştim. Bir sonraki yazımda ise bu yağla ilgili birkaç maske tarifi yazacağımı da söylemiştim. O nedenle bu haftanın konusu  çam terebentin yağı içeren saç maskeleri.

Aslında çam terebentini kullanmanın en pratik yolu, şampuanınıza ekleyerek kullanmaktır. Çok güçlü bir yağ olduğundan dolayı saç dibine ve saça direkt uygulanması tahrişe neden olur. Ama şampuanınızla karıştığında böyle bir risk olmayacaktır. Eğer alerjik bir bünyeye sahipseniz, yine de dikkatli kullanmanızı tavsiye ederim. 

Çam Terebentin - Şampuan Karışımı


200 ml. şampuana 20 - 25  damla yağ ekleyip iyice çalkalayın. Ayrıca her kullanımdan önce de çalkalamayı unutmayın ki yağ şampuanın üstünde kalarak saçlarınızın yağlanmasına neden olmasın. Bu karışım, saçlarınızın daha sağlıklı ve hızlı uzamasına yardımcı  olacaktır. Ayrıca kepek gibi problemlerin de ortadan kalkmasını sağlar. Daha canlı, kepeksiz, dolgun ve hızlı uzayan saçlar için bu karışımı sürekli kullanabilirsiniz. Belli bir süre kullanım gibi bir durum söz konusu değildir. Hatta etkisini daha iyi gözlemlemek isterseniz 2 - 3 ay bu şekilde  kullandıktan sonra, 1 ay bu karışıma ara verin. Böylece etkilerini çok daha net göreceksiniz.




Saç Gürleştirme Maskesi

  • 2 yemek kaşığı çam terebentin yağı
  • 4 yemek kaşığı hint yağı
  • 1 adet yumurta sarısı
Malzemeleri cam bir kapta karıştırıp saç diplerine ve uçlarına sürüp iyice yedirin. Saçlarınızı tarayıp bir saç bonesi veya streç filmle sarın; Yarım saat bekletip saçlarınızı ılık su ile ıslatıp şampuanlayın. Şampuanı saçınızda beklettikten sonra durulayın. Bu maskeyi haftada 1 defa uygulayabilirsiniz. Eğer vaktiniz varsa bekletme süresini yarım saatten daha uzun tutabilirsiniz. Fakat yağlar saçınızda ne kadar uzun süre kalırsa temizlemesi de bir o kadar zor olacaktır; unutmayın. Ayrıca maskenin içerisinde yumurta olduğundan dolayı, saçınızı yıkarken kesinlikle sıcak su kullanmamalısınız.

Çam Terebentin ve Tatlı Badem Yağı Maskesi

  • 8-10 damla çam terebentin yağı
  • 8-10 damla tatlı badem yağı 
Birebir ölçülerdeki tatlı badem ve çam terebentin yağlarını cam bir kapta karıştırın. Dilerseniz bu karışıma hindistan cevizi ya da zeytin yağı ekleyebilirsiniz. Karışımı tüm saçınıza uygulayın ve streç film ile sararak bir saat bekledikten sonra soğuk su ile yıkayın. İşlemi ayda 2 kez uygulayabilirsiniz.



Saçlarınızı Hızlı Uzatan Maske

  • 1 tatlı kaşığı çam terebentin yağı
  • 1 tatlı kaşığı susam yağı
  • 1 tatlı kaşığı zeytin yağı

Tüm yağları bir kapta güzelce karıştırdıktan sonra saç diplerinizden başlayarak tüm saçınıza yedirin. Daha iyi etki etmesi için saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Daha sonra saçlarınızı yine streç filmle sararak, karışımı 1 saat bekletin. 1 saatin sonunda saçlarınızı ılık su ile yıkayın. Bu maskeyi ayda bir kere uygulamanız yeterli olacaktır.

Evet arkadaşlar sizlere çam terebentini uygulayabileceğiniz farklı birkaç maske örneği vermek istedim. Çünkü hepimizin en önem verdiği şeylerden biri sağlıklı ve hızlı uzayan saçlara sahip olmaktır. Bu maskelerle bunu elde etmeniz mümkün. Bu maskeler benim de dönem dönem değiştirerek saçlarıma uyguladığım kürler. Bende işe yarıyorlar. Umarım sizlerinde işine yarar. 

Bir sonraki yazımda faydalı yağlardan bir başkasını daha burada sizlerle paylaşmayı planlıyorum. Henüz hangisi olduğuna karar veremedim. Ama haftaya yazısı mutlaka gelecektir. Umarım hoşunuza giden bir içerik olmuştur. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere...

Görseller alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder