Hindistan Cevizi Yağının Faydaları 2

Yapılan araştırmalara göre en sağlıklı gıdalardan biri olduğunu kanıtlayan hindistan cevizi yağı üzerinde, 1500'den fazla çalışma bulunmaktadır. Bir önceki yazımda kısaca bahsettiğim pek çok faydasını sizlerle gördük. Vücudumuzu içten dışa doğru sağlıklı hale getirebilen mucize bir gıda.




Yazımın ikinci bölümünde nelere iyi geldiğini biraz daha detaylandırarak anlatmak istiyorum. Eminim işinize yarayacak pek çok bilgiyi bulabileceksiniz.

                    


Kanser Düşmanı

Hindistan cevizi yağının çok güçlü anti-kanserojen özellikleri vardır. Kanserli laboratuvar hayvanları hindistan cevizi yağı içeren diyetle beslendiklerinde, kanserojen etkilerinin tamamen tersine döndüğü ispatlanmıştır.


Yurt dışında yapılan araştırmalar, hindistan cevizi yağının içerisinde bulunan Laurik Asitin kanser hücrelerini, özellikle kolon kanseri hücrelerini yok ettiğini göstermektedir. Bu konu hakkında daha detaylı bilgilere siz de internetten yapacağınız küçük bir araştırmayla ulaşabilirsiniz.




Kalbe İyi Gelir



Yapılan araştırmalara göre, hindistan cevizindeki doymamış yağların LDL kolestrolünü (Kötü Kolesterol) düşürmeye yardımcı olduğu ve HDL koleterolünü (İyi Kolesterol) yükselttiği görülmüştür. Bu da kalp hastalıklarına yakanlanma riskini azaltmaktadır. Ayrıca HDL kan damarlarını temizler ve onları sağlıklı tutar. Sağlıklı kan damarları kalp krizi ve felç gibi hastalıklara yakalanmamızı önler.





Harika Bir Antioksidandır

Hindistan cevizinde bulunan bileşenler; bakteri, virüs ve mantarlarla savaşır. Bu sayede akne, grip gibi enfeksiyon taşıyan hastalıklardan vücudu korur. Genç kalmanızı sağlar ve hastalıklarla mücadele eder.




Mideniz de Onu Sevecek


Mide rahatsızlıklarında da etkili olan hindistan cevizi yağını günde 1 kaşık tüketmek, hem mide yanmanızı azaltır, hem de ülser tedavinize yardımcı olur.




Kilo Kontrolünde Size Destek Sunar

Hindistan cevizi yağı, yağ oksidasyonunu artırmaktadır. Bu da vücutta daha az yağ depolanmasını sağlar. Ayrıca vücudun kullandığı enerji miktarını arttıran hindistan cevizi yağını, yemeklerde diğer yağlar yerine tercih etmeniz kilo kontrolü sağlamada size faydalı olacaktır.



Vücut Çatlakları



Kilo alıp vermekten kaynaklanan çatlakları hindistan cevizi yağı ile önleyebilirsiniz.





Güneşin Zararlarından Korur


Tropik bölgelerde yaşayan yerliler, güneşin zararlı ışınlarından korunmak için, ciltlerine hindistan cevizi yağı sürerler.Kimyasal ve katkı maddesi içermeyen hindistan cevizi yağı, sizi yapay güneş kremlerinden daha iyi korur.






Cilt Sorunlarına İyi Gelir


Sivilce, egzama ve sedef gibi pek çok cilt problemi için kullanabilirsiniz. Birçok kişi bu konudaki deneyimleri hakkında olumlu sonuçlar elde ettiğini belirtmiştir. Fakat bu konu hakkında bilimsel araştırmalar hala devam etmektedir.






Göz Kremi Olarak Kullanılabilir



Göz altlarında oluşan şişliklere ve kırışıklıklara oldukça faydalıdır. Her gece göz kremi yerine göz çevrenize 1 - 2 damla hindistan cevizi yağı kullanarak doğal bir bakım yapabilirsiniz.






Uçuk Tedavisinde Kullanılır



Antiviral özelliği sayesinde, uçuğa neden olan bakterileri öldürür. Uçuk çıkacağını hissettiğiniz zaman dudağınıza hindistan cevizi yağı uyguladığınızda uçuğun kaybolduğunu görebilirsiniz. Ayrıca iyileşmeyi hızlandırmak için 1 damla mercanköşk yağıyla da karıştırabilirsiniz.






Arpacıklar İçin



Arpacığın üzerine ya da göz çevrenize hindistan cevizi yağı uygulayarak tedavi edebilirsiniz.






Tıraş Kremi ya da Losyonu


Hindistan cevizi yağı, jiletin ciltte pürüzsüz bir şekilde kaymasını sağlarken, cildi yumuşatır. Ayrıca tıraş sonrası oluşan kızarıklıklardan şikayetçi olan hassas ciltler için de yatıştırıcı etkisiyle tıraş sonrası losyonu olarak kullanılabilir.





Saçlar İçinde Faydalı


Aslında hindistan cevizi yağı hakkında en yaygın bilgi, saçlara iyi gelmesidir. Birçok kadın, saçlarına hindistan cevizi ile maskeler yapmaktadır. Özellikle boyalı, yıpranmış ve kuru saçlar için maske olarak kullanılması saçları önemli ölçüde iyileştirmektedir. Dolgun, parlak ve hızlı uzayan saçlar için ister tek başına isterseniz farklı yağlarla harmanlayarak kullanabilirsiniz. 



Hindistan cevizi yağının faydaları saymakla bitecek gibi değil. Ama oldukça uzun bir yazı olduğu için ben bu kadarını paylaştım sizlerle. Eğer bunlara eklemek istediğiniz farklı bir yararını biliyorsanız yorumlarda bizlerle paylaşırsanız sevinirim. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, hoşçakalın...





Görseller alıntıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder