Cilt Tipinize Göre Kontür Kullanımı

Evet yanlış okumadınız 😊 Yüz tipinize göre değil, cilt tipinize göre kontür. Peki neden? Bu ara instagram hesabımda DM'den gelen en sık sorulardan biri, hangi tür kontür ürününü kullanmalıyım? Krem mi yoksa, toz mu daha iyi olur? Sanırım benim kadar başka blogger ya da instablogger arkadaşlarımda bu soruyla karşılaşıyordur. Ben de bu yazımda bunu merak eden herkesin, sorusunu cevaplamaya çalışacağım.


Öncelikle her iki kontür ürününün yapı ve kalıcılıklarından biraz bahsedelim.




Krem Kontürler: 

Krem kontürler, uygulama açısından biraz zorlardır. Özellikle makyaja daha yeni başlayanlar için, ürünü iyi yedirebilmek biraz zor olabilir. Ama kalıcılık bakımından oldukça iyilerdir. Makyajınızın uzun süre dayanmasını istediğiniz durumlarda en ideali, krem formdaki ürünlerdir.


Toz Kontürler:

Toz kontürler, uygulama açısından daha kolay ürünlerdir. Az az kullanıp, dozunu arttırmak mümkündür. Acemiler için en doğru seçim toz kontür ürünleridir. Ama kalıcılık açısından biraz zayıflardır. Gün içerisinde tazelemek gerekebilir.

Şimdi gelelim hangi cilt, hangi kontür ürününü kullanmalı sorusuna.


Yağlı ve Karma Ciltler:

Eğer cildiniz yağlı veya karma ise tercih etmeniz gereken ürünler, toz kontür ürünleridir. Zaten yağlı olan ciltte özellikle krem ürün kullanmak, yüzünüzdeki yağ dengeleme olayını zorlaştırır ve cilt ürünü kusabilir. Toz ürünler ise, cildinizin ekstra yağlanmasına neden olmazlar. Kalıcılık yönünden zayıf oldukları için toz kontürleri gün içinde tazeleyerek kullanabilirsiniz ya da öncelikle az miktarda krem bir ürün kullandıktan sonra, toz ürünle sabitleyebilirsiniz. Böylece kontürünüz daha uzun süre dayanır.


Kuru Ciltler:

Kuru ciltlerin tercihi ise, kesinlikle krem kontür ürünlerinden yana olmalı. Çünkü toz ürünler, kuru cildinizde iyi görünmeyecektir. Ama ben krem ürün kullanamıyorum diyorsanız, o zaman cildinizi güzelce nemlendirdikten sonra, iyi bir makyaj bazı uygularsanız,  toz ürünler daha iyi durabilir cildinizde.

Normal Ciltler:

Bu konuda en iyi cilt tipi, sanırım normal ciltler. Çünkü her iki tip ürünü de rahatlıkla tercih edebilirler. Burada onların tek dikkat etmesi gereken, hangi ürünü daha kolay kullanabildikleri ya da makyajının ne kadar dayanmasını istedikleridir.

Umarım kontür ürünleri hakkında aklınıza takılan sorulara yeterli cevapları yazımda bulabilirsiniz. Aklınıza takılan başka soru varsa bana yorumlarda yazabilir ya da mail gönderebilirsiniz.

6 yorum:

  1. çok faydalı bir yazı olmuş Semracım, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Okuduğun için ben teşekkür ederim canım :)

    YanıtlaSil
  3. Çok bilgilendirici bir yazı olmuş emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Bazıları da varki bıçakla kesilmiş gibi kontör uygulaması yapıyorlar. Bilmiyorsan yapma diyesim geliyor. Bilgilendirme için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız bazı hatalı uygulamaları görünce ben de rahatsız oluyorum :) yazımı okuduğunuz ve düşüncelerinizi paylaştığınız için ben teşekkür ederim.

      Sil