İğneada

Gezi yazısı yazmayalı epey zaman oldu. O zaman hazır hafta sonu gelmişken, size güzel bir tavsiye daha yazayım dedim. Daha önce belki de gitmeyenler vardır ve güzel bir hafta sonu planına vesile olurum 😊



Kırklareli geçen yaz birkaç defa gittiğim ve doğasına hayran kaldığım bir şehir oldu. Aslında size Kırklareli'nin birkaç noktasından bahsetmek istiyorum. Bunlardan ilki İğneada.

Kırklareli'nin ilçesi olan İğneada denizi ve ormanlarıyla gerçekten gidip görülmesi gereken bir yer. İstanbul'a uzaklığı 250 km. olan İğneada'ya sadece hafta sonu için bile gidip, kamp alanlarında kamp yapabilir, denizinde yüzebilir ya da sahilde çay veya kahvenizi yudumlarken, arkadaşlarınız ya da ailenizle güzel sohbetler edebilirsiniz. Öyle her şeyin elinizin altında olduğu bir tatil beldesi gibi düşünmeyin, ama aradığınız birçok şeyi bulabilirsiniz.


Eğer ben kamp yapmaktan hoşlanmıyorum diyorsanız ,oldukça uygun fiyatlara pansiyon ya da kiralık evler de var burada. Ama gidip Longoz ormanlarını görmenizi öneririm. İğneada'daki Longoz ormanları, Avrupa'nın en büyüğü unvanına sahip. Suyun içinde bulunan ağaç kökleri, endemik bitki türleri ve pek çok  su kuşu türleriyle ilgi çekici bir yer.


En az ormanları kadar denizini ve sahilini de sevebileceğiniz bir yer olan İğneada, yaklaşık 22 km. uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun sahillerine sahip. Bir de küçük bir uyarı; denizi genelde çok dalgalı. Ne de olsa Karadeniz. Eğer çocuklu bir aileyseniz, çocuklarınıza dikkat etmeniz gerekebilir çoğunlukla. Ama yine de güzel bir yer bence. Zaten özellikle İstanbul'da yaşayanların, küçük tatil planlarıyla sık sık uğrak yeri burası. 

Dilerseniz İğneada'ya 15 km. uzaklıkta bulunan Beğendik köyüne giderek, burada da denize girebilirsiniz. Beğendik bir sınır köyü ve karşı kıyıda Bulgaristan sınırı. Burada da, sahilde bir şeyler yiyebileceğiniz küçük işletmeler mevcut. Sahili ve denizi de yine tertemiz. Fakat bizim gittiğimiz gün deniz çok dalgalı olduğundan ben girmeye cesaret edemedim. O kadar yüksekti ki dalgalar, benim boyumu rahatlıkla geçiyordu. Ama her zaman o kadar dalgalı olmayabilir. 



İğneada'ya gittiğinizde sizi sadece deniz ve orman beklemiyor. Çevrede Erikli, Mert, Hamam, Pedina, Saka, Sülüklü ve Ramana isimli korunmaya alınan, yedi göl de bulunuyor. Mert Göl'ünde balık tutabilirsiniz. Ama yaz aylarında genelde göl kuruduğu için gölden sahile yürüş yapmanız da mümkün. 

İğneada benim doğası, muhteşem manzarası ve sakinliğiyle hayran kaldığım yerlerden biri. Fırsat buldukça da gitmeye çalışıyorum. Özellikle İstanbul' a yakın oluşu da cezbediyor. Tek kötü yanı ise dar ve oldukça virajlı yollara sahip oluşu.



10 yorum:

  1. Son derece güzeldir. Her mevsim manzarası ayrıdır. Kırklareli'ndeyim yazınız dikkatimi çekti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şanslısınız çok güzel bir yerdesiniz. Ben yazın ve sonbaharda gittim ve her haline hayran kaldım :)

      Sil
  2. Lüleburgaz'da oturan bir arkadaşımdan o kadar çok duydum ki, şimdi daha merak ettim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırsat bulursanız mutlaka gitmenizi tavsiye ederim. Gerçekten görülmeye değer bir yer :)

      Sil
  3. Ben de Kırklareli'ndeyim, ve gerçekten söylediklerinize katılıyorum....
    Longoz ormanları, Dupnisa mağarası, Beğendik köyü ve nicesi... Güzel, doğanın henüz tam olarak ket vurulmamış yerleri...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hayran kaldığım bir yer kesinlikle. Hatta Dupnisa'ya 3 defa gittim ben :) Bir sonra ki gezi yazımda oradan da bahsedeceğim kesinlikle. Bu arada çok şanslısınız çok güzel bir yerdesiniz :)

      Sil
  4. görülmesi gereken yerlerden :)

    YanıtlaSil
  5. Evet canım mutlaka görülmeli. Ben o kadar çok sevdim ki her fırsatta gidiyorum :)

    YanıtlaSil